Vestas' Marokko-projekt trækker nærmere

Et stort vindmølleprojekt med Vestas-vinger i Marokko ser ud til at være tæt på byggestart og dermed en fast og ubetinget ordre til den danske vindmølleprojekt.

Et stort vindmølleprojekt med Vestas-vinger i Marokko ser ud til at være tæt på byggestart og dermed en fast og ubetinget ordre til den danske vindmølleprojekt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas bekræftede i november 2015, at der var "information i markedet" om et 120 megawatt (MW) stort projekt i det nordafrikanske land, som Vestas var udset som leverandør til. Det stod hurtigt klart, at der var tale om Khalladi-vindfarmen, som saudiarabiske ACWA Power er hovedudvikleren bag.

Mandag bekræftede ACWA så, at alle ordrer til Khalladi-projektet er afgivet til leverandørerne. Vestas har endnu ikke bekræftet ordren med en selskabsmeddelelse - men den falder også under Vestas' nye "bagatelgrænse" på 200 MW, som blev indført i marts 2016.

Khalladi-vindfarmen ligger i det nordlige Marokko, godt 30 kilometer øst for Tanger, og ventes at bestå af 40 af Vestas' V90-møller.

Marokko, som har en ambition om at opføre 2000 MW vindkraft senest i 2020, har ellers generelt ikke været et gunstigt marked for Vestas. Dansk-tyske Siemens Wind Power er løbet med over 1000 MW i ordrer for næsen af Vestas, som senest installerede vindmøller i landet i år 2000.