Vestas: Mange vindprojekter med i brasiliansk energiauktion

En lang række vindmølleprojekter er linet op til at deltage i en auktion over alternative energiprojekter, som Brasilien gennemfører den 27. april.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den brasilianske planlægningsmyndighed EPA har ifølge Recharge News godkendt 172 mølleprojekter med en samlet kapacitet på 3,9 gigawatt til at deltage i auktionen. Det svarer til 92 pct. af de samlede energiprojekter, der forsøger at sikre sig kontrakter.

Oprindeligt var der registreret 530 vindmølleprojekter med en samlet kapacitet på 12,9 gigawatt til auktionen, men efter en grovsortering er tallet nedbragt til 172 projekter, som så har fået grønt lys til at deltage.

Myndighederne har fastsat en pris på 179 real per megawatt-time, som er loftet for, hvor meget brasilianerne vil betale for vindenergi, der etableres som led i auktionen. Prisen er væsentligt højere end de 137 real, der blev sat som loft ved en auktion i november sidste år, men det skal også ses i lyset af en svækkelse af den brasilianske valuta siden dengang.

Ved auktionen i november blev den gennemsnitlige pris på kontrakterne fastsat til 136 real per megawatt - altså lige under den maksimale pris, og det var ca. 15 pct. over den pris, som projekter blev afregnet til et år tidligere.

Projekter under den forestående auktion skal starte kommerciel drift seneste den 1. juli 2017.

Den brasilianske regering vil ifølge Recharge holde mindst to auktioner yderligere i år, der inkluderer vindprojekter, og den brasilianske vindmølleforening, ABEEólica, har vurderet, at op til 4 gigawatt vindenergi kan sikre sig kontrakter i år.