Vestas-ledelsen på vej mod kæmpe udsalg

Vestas' strategi med at reducere omkostningerne ved at udnytte ledig kapacitet på koncernens fabrikker, kommer ikke til at bremse det udsalg af Vestas' aktiver, som er på vej.

Læs mere
Fold sammen

Vestas' strategi med at reducere omkostningerne ved at udnytte ledig kapacitet på koncernens fabrikker, kommer ikke til at bremse det udsalg af Vestas' aktiver, som er på vej. Det slår ledelsen i Vestas nu fast. Det skriver Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi. Målet er, at 2000 job skal skæres bort i forbindelse med salg i 2013.

- Vi revurderer konstant vores produktion, og vi er åbne over for de muligheder, der dukker op. Det er vores standpunkt, udtaler Jean-Marc Lechêne, driftsdirektør i Vestas, til Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi.

Vestas solgte i juni sidste år en underskudsgivende tårnfabrik til kinesiske Titan Wind Energy, og den form for afhændelse af kapacitet venter der ifølge ledelsen mere af i fremtiden for Vestas. Jean-Marc Lechêne bekræfter således over for Jyllands-Posten, at den nuværende produktionskapacitet er langt over markedsniveauet.

Udover frasalg af fabrikker har Vestas' ledelse også planer om at udnytte den overskydende kapacitet ved at producere ikke-følsomt udstyr for konkurrenter eller virksomheder udenfor vindmøllebranchen. Vestas er ifølge driftsdirektøren allerede i forhandlinger med et dusin virksomheder omkring sådanne aftaler.