Vestas' ledelse sejlede op til chefskiftet

Det var ledelsen af Vestas og ikke selve selskabet, der sejlede, da svenske Anders Runevad for godt et år siden afløste Ditlev Engel som topchef.

Vestas koncernchef Anders Runevad Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Til trods for, at selskabet var på gravens rand, fungerede kernen i virksomheden upåklageligt. Det var den overraskende erkendelse for den nye topchef, der gør status efter at have fremlagt sit fjerde kvartalsregnskab og efter at have genskabt Vestas finansielt.

- Produktet, vindmøllerne var solidt, leveringstiden var præcis, kvaliteten var høj, og det havde den været i langt tid. Men finanserne sejlede. Det var uacceptabelt for markedet, udtaler topchefen i Vestas, Anders Runevad, til dagbladet Børsen og lægger vægt på sin forbløffelse ved overtagelsen af dirigentstokken i vindmøllefabrikanten.

- Jeg havde ventet at møde et sønderslået Vestas, for det var hårdt medtaget, ikke mindst i pressen. Men det var ikke tilfældet, uddyber Anders Runevad over for dagbladet Børsen.

I dag høster Runevad anerkendelse for at have fået Vestas på ret køl igen, men topchefen selv mener altså, at det ikke var selve virksomhedens kerne, der var noget galt med, men primært tilliden mellem den foregående ledelse og investorerne, der havde lidt et knæk på grund af skuffende finansielle resultater.