Vestas lander to store ordrer i USA

Ved udgangen af 2014 kan to store amerikanske ordrer nu skrives i bogen for Vestas .

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

December er traditionelt den store ordre-måned for vindmølleproducenten Vestas og på tærsklen til det nye år har selskabet skrevet under på to store aftaler i USA.

Den største af de to ordrer er på 150 MW som en del af en rammeaftale med EDF Renewable Energy, der blev offentliggjort tilbage i 2013. Leveringen er planlagt til tredje kvartal 2016.

Og der er tilsyneladende mere at komme efter for Vestas i samarbejdet med EDF Renewable Energy. For samtidig har de to selskaber indgået en ny rammeaftale, der definerer betingelserne for op til 1000 MW fremtidig kapacitet, og denne aftale erstatter den oprindelige, de blev blev offentliggjort i 2013

Den anden aftale som det er lykkedes for Vestas at hente på tærsklen til 2015 er en ordre på vindmøllekomponenter svarende til 60 MW til at sikre adgang til Production Tax Credit efter 2014. Der er tale om vindmøllekomponenter til både Vestas 2 MW- og 3 MW-platforme.

Ordren er del af en rammeaftale (MSA) med potentiale på op til 600 MW, oplyser Vestas og tilføjer:

- Vindmøllerne i den nye rammeaftale vil komme til at indgå i forskellige projekter, der i øjeblikket er under udvikling. Rammeaftalen omfatter også en tiårig såkaldt AOM-serviceaftale.

 

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk