Vestas lancerer mølle til turbulente forhold

Vestas har lanceret en ny V105-mølle med en kapacitet på 3,3 megawatt, der er tilpasset markeder med højdebegrænsninger eller turbulente vindforhold.

Foto: Henning Bagger. Vestas lancerer en ny mølle rettet mod markeder som det britiske og det irske, hvor der kan være højderestriktioner på vindmøllerne.
Læs mere
Fold sammen
Den første prototype vil blive sat op i andet kvartal af 2014, skriver Vestas på sin hjemmeside.

Møllen er rettet mod markeder som det britiske og det irske, hvor der kan være højderestriktioner på vindmøllerne. Ifølge meddelelsen er der eksempelvis en højdebegrænsning på 127 meter på to tredjedele af det britiske marked.

Derudover er den nye mølle rettet mod meget turbulente vindforhold præget af høje vindhastigheder som defineret af den Internationale Elektrotekniske Kommissions kategori 1A, skriver Vestas.

»V105 3,3 MW-møllen er blevet optimeret for at møde behovene fra kundernes udviklingsprojekter på markeder med højdebegrænsninger som Storbritannien og Irland. Det vil også øge energiproduktionen med op til 22 pct. under IEC's 1A-forhold i forhold til V90 3 MW-møllen,« siger teknologidirektør Anders Vedel.

Prototypen vil blive installeret i andet kvartal af 2014 i Høvsøre, mens de første serieleveringer vil være tilgængelig af fjerde kvartal af 2014.

Møllen er baseret på teknologi fra V112-møllen, men har blandt andet en mindre rotor.