Vestas lægger an til rokade i toppen

Nu er det bestyrelsens tur til at tage del i den hovedrengøring, der i det seneste år har renset ud hos vindmølleproducenten.

Vestas-formand Bert Nordberg har fået store aktionærers bemyndigelse til at skifte ud i bestyrelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Efter godt et år i spidsen for Vestas-bestyrelsen er formand Bert Nordberg på vej til at skifte ud på en række pladser rundt om bestyrelsesbordet.

Det skriver Jyllands-Posten. Ifølge avisen har han fået grønt lys til at skifte ud på en række pladser på den kommende generalforsamling.

"Jeg har snakket med Bert Nordberg, og han har fået bemyndigelse af en række store aktionærer til at sætte det hold bestyrelsesmæssigt, som han synes, at han skal bruge," siger Peter Høstgaard-Jensen, der er tidligere topchef i Elsam og spidskandidat til bestyrelsen for aktionærforeningen Vestas Shareholders, til Jyllands-Posten.

Bestyrelsen har i de seneste år gennemgået en del udskiftninger, men alligevel har tre af bestyrelsens otte medlemmer siddet i bestyrelsen i sammenlagt 31 år. Blandt dem FLSmidths topchef Jørgen Huno Rasmussen.

Det vil derfor i udgangspunktet være sundt med endnu en udluftning i bestyrelsen, mener professor i ledelse hos CBS Flemming Poulfeldt.

"Det ser fornuftigt ud at skifte ud, så der kommer folk ind, som ser på tingene med nye øjne," siger han til Jyllands-Posten, men understreger samtidig, at man dog heller ikke skal skifte ud bare for udskiftningens skyld.

Vestas ønsker ikke at kommentere udskiftninger i bestyrelsen. Eventuelle udskiftninger vil kunne læses i dagsordenen for generalforsamlingen, der skulle være sidst i februar.