Vestas-kunde vil drøfte tyfon-sikring af vindpark

Et filippinsk energiselskab har iværksat drøftelser med Vestas om, hvordan en planlagt vindmøllepark overleve tyfoner.

Et filippinsk energiselskab har iværksat drøftelser med Vestas om, hvordan en planlagt vindmøllepark overleve tyfoner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Det filippinske energiselskab Energy Development har iværksat drøftelser med Vestas om, hvordan den planlagte vindmøllepark Burgos kan blive modstandsdygtig over for tyfoner.

»Vi har i øjeblikket drøftelser med vindmølleleverandøren om, hvordan vi kan forstærke vindmøllerne, siger Ernesto B. Pantangco, som er vicedirektør hos EDC, ifølge interaksyon.com.

Vestas skal levere 29 af sine 3-megawatt møller til parken, som etableres næste år i henhold til den turnkey-aftale, som selskabet annoncerede 28. juni 2013.

Filippinerne blev i november ramt af tyfonen "Yolanda", der bragte vindhastigheder på mellem 300-400 kilometer i timen. Ifølge interaksyon er vindmøllerne i stand til at modstå vindhastigheder på 240 kilometer i timen.

Ifølge Pantangco beskytter Burgos-projektets beliggenhed parken for størstedelen af tyfoner, men han tilføjer, at "den nye norm stadig er noget, der skal tages højde for".