Vestas-kunde køber stort amerikansk vindprojekt

En af Vestas' store kunder i Nordamerika, Vancouver-baserede Alterra Power, har købt et stort udviklingsprojekt, Boswell Springs, der rummer mulighed for opførelse af en vindenergikapacitet på 320 megawatt i den amerikanske stat Wyoming.

Arkivfoto. En af Vestas' store kunder i Nordamerika, Vancouver-baserede Alterra Power, har købt et stort udviklingsprojekt, Boswell Springs, der rummer mulighed for opførelse af en vindenergikapacitet på 320 megawatt i den amerikanske stat Wyoming. Fold sammen
Læs mere
Foto: SØREN BIDSTRUP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet.

Alterra Power venter, at projektet vil kvalificere sig til fuld skatterabat under den amerikanske PTC-ordning, og at det vil komme i drift i 2020. Strømmen vil blive aftaget af Rocky Mountain Power, en division under PacificCorp, på en 20-årig elsalgsaftale.

Projektet er overtaget fra Intermountain Wind, der har udviklet projektet frem til det nuværende stadie sammen med sine partnere.

Alterra meddelte i starten af januar, at det nåede at få kvalificeret et omfattende antal megawatt til PTC-ordningen, inden værdien af ordningen blev nedtrappet ved årsskiftet.

Alterra estimerede, at det nåede at kvalificere en kapacitet på mellem 1200 og 1700 megawatt fordelt på projekter i flere stater.

Der var både tale om projekter, der var fuldt ejet af Alterra og projekter ejet af andre vindparkudviklere, hvor Alterra arbejdede på at blive medinvestor eller købe projekterne.

»Vi har gjort betydelige fremskridt i år med at fylde vores pipeline af tidlig- såvel som senfaseudviklingsprojekter. Vi har intentioner om at fortsætte vores projektopkøb og tiltag inden for greenfield-udvikling,« sagde Alterras administrerende direktør, John Carson, dengang.

Ligeledes i starten af januar kom det frem, at Vestas var blevet valgt som leverandør til Alterra-projektet Flat Top i Texas på 200 megawatt. Det har parterne indgået en betinget aftale om.