Vestas-kunde bestilte 1600 megawatt efter PTC-forlængelse

Den store amerikanske Vestas-kunde Sunedison fik travlt med at bestille møller, da den amerikanske PTC-støtteordning blev forlænget kort før jul frem til udgangen af 2014.

Foto: Malte Kristiansen

Samlet nåede selskabet på den korte tid at indgå aftaler, der muliggør bygning af ikke mindre end 1600 megawatt med prækvalificeret PTC-støtte.

Det oplyste Sunedison torsdag

- Vi planlagde ud fra det mest konservative scenarie - at PTC'en ikke blev forlænget. Men da en forlængelse af ordningen på to uger kom på plads reagerede vi meget hurtigt og sikrede os 2014-køb af møller fra førende producenter, siger Ahman Chatila, som er administrerende direktør i Sunedison, i meddelelsen.

Selskabet specificerer ikke yderligere, hvem det har indgået kontrakterne med, men en pæn portion af bestillingerne står der i hvert fald Vestas på. Vestas annoncerede 30. december nemlig, at Sunedison havde indgået en såkaldt Master Supply Aggreement med et potentiale på levering af op til 600 megawatt til projekter i USA. Til at starte med blev der under den aftale indgået en fast og ubetinget ordre på 60 megawatt.

Sunedison tog et kvantespring frem som vindparkudvikler i november 2014 med annonceringen af købet - sammen med Terraform - af First Wind for 2,4 mia. dollar. Købet, der ventes at falde endeligt på plads i første kvartal 2015, inkluderede over 1,6 gigawatt i pipeline- og ordrebogs-projekter, af hvilke 1,4 gigawatt allerede var kvalificeret til PTC. Dertil kom udviklingsmuligheder på projekter med en samlet kapacitet på 6,4 gigawatt.

Terraform køber projekter fra Sunedison i takt med, at de kommer i kommerciel drift.