Vestas-kunde bestilte 1600 megawatt efter PTC-forlængelse

Den store amerikanske Vestas-kunde Sunedison fik travlt med at bestille møller, da den amerikanske PTC-støtteordning blev forlænget kort før jul frem til udgangen af 2014.

Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samlet nåede selskabet på den korte tid at indgå aftaler, der muliggør bygning af ikke mindre end 1600 megawatt med prækvalificeret PTC-støtte.

Det oplyste Sunedison torsdag

- Vi planlagde ud fra det mest konservative scenarie - at PTC'en ikke blev forlænget. Men da en forlængelse af ordningen på to uger kom på plads reagerede vi meget hurtigt og sikrede os 2014-køb af møller fra førende producenter, siger Ahman Chatila, som er administrerende direktør i Sunedison, i meddelelsen.

Selskabet specificerer ikke yderligere, hvem det har indgået kontrakterne med, men en pæn portion af bestillingerne står der i hvert fald Vestas på. Vestas annoncerede 30. december nemlig, at Sunedison havde indgået en såkaldt Master Supply Aggreement med et potentiale på levering af op til 600 megawatt til projekter i USA. Til at starte med blev der under den aftale indgået en fast og ubetinget ordre på 60 megawatt.

Sunedison tog et kvantespring frem som vindparkudvikler i november 2014 med annonceringen af købet - sammen med Terraform - af First Wind for 2,4 mia. dollar. Købet, der ventes at falde endeligt på plads i første kvartal 2015, inkluderede over 1,6 gigawatt i pipeline- og ordrebogs-projekter, af hvilke 1,4 gigawatt allerede var kvalificeret til PTC. Dertil kom udviklingsmuligheder på projekter med en samlet kapacitet på 6,4 gigawatt.

Terraform køber projekter fra Sunedison i takt med, at de kommer i kommerciel drift.