Vestas-konkurrents bundlinje blinker rødt

Indiske Suzlon betaler dyrt i 3. kvartal for at skulle udskifte og reparere fejlbehæftet udstyr.

Læs mere
Fold sammen
Den indiske vindmølleproducent og Vestas-konkurrent Suzlon kom ud af tredje kvartal med et minus på bundlinien, efter at selskabet var nødt til at udskifte fejlbehæftet udstyr og værdien af dets ordre faldt.

Det skriver Bloomberg News.

Underskuddet var på 589,7 mio. rupees (69 mio. kr.) mod et plus på 1,52 mia. rupees i samme periode året før. I alt blev der brugt 2,33 mia. rupees på at udskifte og reparere fejlbehæftede vinger. Omsætningen steg 68,93 mia. rupees fra 31,69 mia. rupees året før. I det kommende regnskabsår ventes omsætningsvæksten at blive reduceret til omkring det halve.

Vindmølleproducenten kan stå over for færre ordrer som følge af faldende oliepriser, som gør alternative energikilder mindre attraktive samtidig med, at adgangen til at finansere vindmøller bliver sværere som følge af den internationale finanskrise.

Ordrebogen havde en værdi af 103,87 mio. rupees ved udgangen af 2008 mod 140,5 mia. rupees ved udgangen af andet kvartal og 171,1 mia. rupees på samme tidspunkt året før. Der er indgået ordrer på 195 MW i tredje kvartal.

Samlet venter koncernen et salg til det amerikanske marked i regnskabsåret 2008/09 på 1 mia. dollar. Det amerikanske marked ventes at mindske væksten i det kommende år.

Selskabet har solgt en 10 pct.'s aktiepost i den belgiske producent af gearkasser til vindmøller til Ecofin for 5 mia. rupees. Herefter sidder selskabet på 61,28 pct. af Hansen Transmission.

(RB-Børsen)