Vestas-konkurrent tror på massiv vækst trods underskud

Den indiske Vestas-konkurrent Suzlon er meget positiv omkring fremtiden, hvor det ser gode perspektiver på hjemmemarkedet i Indien samt det amerikanske marked.

Den indiske Vestas-konkurrent Suzlon Fold sammen
Læs mere
Foto: SAM PANTHAKY

Det oplyser selskabet i forbindelse med sit regnskab for første kvartal, der dog afslører røde tal på bundlinjen.

Suzlon skriver, at der er gode udsigter for fremtiden, hvor der på hjemmemarkedet i Indien rent politisk bliver arbejdet for at fremme vedvarende energi.

Samtidig er der også gode perspektiver for det amerikanske marked, hvor der er de næste år vil være støtte til vindmølleenergi i form af PTC-ordningen, der giver skatterabat til ejere af vindmølleparker. Denne ordning blev forlænget tidligere i år og løber frem til 2020.

»Forlængelsen vil resultere i umådelige vækst for vindenergi i USA,« skriver Sulzon.

Suzlon kommer ud af første kvartal, der dækker over april, maj og juni, med en omsætning på 16,5 mia. rupee (1,63 mia. kr.) mod 25,9 mia. rupee (2,56 mia. kr.) i samme periode året før.

Selskabet fremhæver en "stærk ordrebog", der er på 1205 megawatt. På bundlinjen er der dog et underskud på 2,6 mia. rupee (0,30 mia. kr.) mod et overskud på 10,1 mia. rupee (1 mia. kr.) i den samme periode året før.

Det er ikke muligt at sammenligne første kvartal helt præcist med samme kvartal året før, da det blandt andet indeholdt en stor positiv engangspost, ligesom at Suzlon i første kvartal sidste år ejede vindmølleselskabet Senvion, der blev solgt fra som følge af høj gæld.