Vestas-konkurrent skrumper overskuddet markant - aktien dykker

Den tyske vindmølleproducent Nordex, har præsenteret et småt overskud for 2017, der er påvirket af et driftsresultat, der ikke er imponerende i forhold til året før.

Det viser selskabets regnskab, der er offentliggjort tirsdag morgen.

Vestas-konkurrenten Nordex, har i 2017 landet et overskud på beskedne 0,3 mio. euro mod 95,4 mio. euro året før. Det primære driftsresultat, EBIT, er skrumpet med 74,3 pct., da selskabet har præsenteret et EBIT-resultat på 43,4 mio. euro mod 168,6 mio. euro året før.

Selskabets pengestrøm har været negativ i 2017, hvor resultatet endte på et underskud på 10,8 mio. euro mod et overskud på 114,4 mio. euro året før.

»Vores overskud som producent er midlertidigt nede på grund af en transitions-fase, der skyldes en intensiveret konkurrence. I de kommende år vil det gradvist blive muligt at kompensere fuldt ud for prispresset på aktioner med tilsvarende lavere omkostninger for energi,« siger José Luis Blanco, der er administrerende direktør i Nordex.

I 2017 landede selskabet en omsætning på 3,1 mia. euro samt en EBITDA-margin på 7,9 pct.

Selskabet venter, at salget i 2018 bliver mellem 2,4-2,6 mia. euro, samt en EBITDA-margin mellem 4-5 pct.

Den nedgang selskabet ser i den tyske efterspørgsel, er den primære grund til det ventede fald i salget, fremgår det af regnskabet.

Nordex-aktien falder 5,3 pct. på børsen efter kort tids handel.