Vestas-konkurrent opjusterer efter stor fremgang

Stor fremgang i Indien og Latinamerika har været nøglen bag et markant løft på top- og bundlinjen for den spanske vindmølleproducent Gamesa.

Gamesa opjusterer efter stor fremgang. Gamesa forklarer, at det forhøjede overskuddet - ud over den stigende aktivitet - også skyldes bedre kontrol med udgifterne, hvor der er sparet penge på flere områder. Fold sammen
Læs mere
Foto: VINCENT WEST

Selskabet løftede omsætningen med 33 pct. til 2192 mio. euro i de første seks måneder af 2016, mens driftsoverskuddet før skat og renter steg med 70 pct. til 230 mio. euro.

Det viser regnskabet fra Vestas-konkurrenten, som er offentliggjort onsdag aften.Ud over fremgang på det indiske og latinamerikanske marked fremhæver selskabet også en god udvikling i Europa og USA. Det er 11. kvartal i træk, at Gamesa har haft tocifrede procentmæssige vækstrater.

Selskabets ordreindgang var på 1180 megawatt (MW) i andet kvartal, hvilket var 16 pct. højere end samme periode året før, mens ordrebogen ved udgangen af juni var på 3228 MW.Samtidig skriver selskabet, at udviklingen i servicedivisionen - som også Vestas satser massivt på - er gået som forventet.

Gamesa forklarer, at det forhøjede overskuddet - ud over den stigende aktivitet - også skyldes bedre kontrol med udgifterne, hvor der er sparet penge på flere områder.

Gamesa opjusterer forventningerne til hele året i forbindelse med regnskabet og regner nu med en ordrebog på mindst 4000 MW og et driftsoverskud på mindst 430 mio. euro. Tidligere lød forventningerne på de to poster på henholdsvis 3800 MW og 400 mio. euro.

Den spanske vindmølleproducent er for nylig gået sammen med Siemens, hvor de to virksomheders vindmølleaktiviteter er slået sammen under ét.

Vestas kommer med regnskab for andet kvartal den 18. august.