Vestas-konkurrent henter større ordre i Pakistan

Vestas' tyske rival Nordex har hentet en ordre på 100 megawatt (MW) i Pakistan.

Foto: DANNY GOHLKE.
Læs mere
Fold sammen

Selskabet skal levere 40 af sine N100/2500-møller til Sindh-provinsen, og byggeriet går allerede i gang til foråret, så samtlige møller snurrer i sommeren 2016.

Den tyske mølleproducent har tidligere leveret 150 MW til Pakistan, og Nordex har fundet sig en givtig niche i mindre modne markeder, hvor erfaringerne med vindenergi er få.

I stedet for blot at sælge vindmøller, sælger Nordex en nøglefærdig løsning til kunderne, der stort set bare skal stille med kapital og et sted at opføre de store maskiner. Så tager Nordex i samarbejde med lokale partnere sig af at opføre projekterne.

- Vi vil bruge det stærke momentum i nye markeder til at udvide vores forretning her, siger danske Lars Bondo Krogsgaard, der er salgschef og bestyrelsesmedlem hos selskabet, i en meddelelse.

Kunderne til de pakistanske projekter er Yunus Energy Limited og Metro Power Company Limited.

- Med kontrakten har vi valgt en stærk leverandør med tysk maskineri og en solid historik som EPC-leverandør (salg af nøglefærdige løsninger, red.) i Pakistan og globalt, siger Danish Iqbal, administrerende direktør for Metro Power.