Vestas-konkurrent fortsætter indisk fremmarch med ny storordre

Den spanske vindmølleproducent Gamesa, der konkurrerer med blandt andet danske Vestas, har særdeles godt fat i det indiske marked.

Foto: ANDER GILLENEA. Torsdag kan selskabet Gamesa løfte sløret for en ordre på hele 184 megawatt (MW) i Indien. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Torsdag kan selskabet Gamesa løfte sløret for en ordre på hele 184 megawatt (MW) i landet. Ordren er samtidig en milepæl for Gamesa, da det er den første indiske bestilling på G114-2,0 MW-møllen, som selskabet skal installere samlet set 92 styk af.

Ordren er til samlet to projekter, et i Andhra Pradesh med 50 2-MW-møller og et i Karnataka med 42 møller. Begge projekter ventes idriftsat allerede i 2016.

- Teknologi er en nøgle til differentiering i forhold til at fastholde Gamesas konkurrencefordel i Indien, et prioritetsmarked hvor selskabet er den ledende producent, siger Ramesh Kymal, der er administrerende direktør for Gamesas indiske forretning, i en meddelelse fra selskabet.

Sidste år hentede den spanske vindmølleproducent ordrer på mere end 1300 megawatt i Indien, og de positive takter ser altså ud til at fortsætte i 2016.