Vestas-konkurrent: Flere hundrede megawatt i USA i bogen til næste år

Arkivfoto. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tyske vindmølleproducent Senvion, der er børsnoteret i Frankfurt og konkurrent til selskaber som Vestas, GE og Siemens Gamesa, venter at kunne indgå kontrakter på »hundredvis af megawatt« på et amerikanske marked i løbet af 2018. Satsningen i USA sker blandt andet med tidligere Vestas-folk.

Det skriver Recharge News.

David Hardy, som tidligere var senior vicedirektør for salg hos Vestas i Nordamerika, tiltrådte i juni stillingen som salgschef hos Senvion med en placering i Hamburg, og Lance Marram, som har bestredet stillinger hos Vestas og Gamesa, har afløst Helmut Herold som chef for Senvions nordamerikanske aktiviteter.

Marram får base i selskabets amerikanske hovedkontor i Denver, Colorado, mens hans forgænger var baseret i de amerikanske hovedkontor i Montreal, Canada, hvor Senvion tidligere har haft et stærkt fodfæste.

»Jeg venter flere hundrede megawatt blive underskrevet næste år - det er målet. Og jeg venter, at de møller kommer i drift potentielt ved udgangen af næste år, men mere sandsynligt i 2019. Vi regner med at få en god markedsandel lige fra starten,« siger Lance Marram til Recharge News.

Senvion, der tidligere hed Repower, har ifølge branchemediet ellers ikke installeret møller i USA, siden det i 2015 blev solgt af indiske Suzlon til den amerikanske kapitalfond Centerbridge Partners. Historisk har det dog opsat møller med en samlet kapacitet på 1,2 gigawatt i USA og 1,4 gigawatt i Canada.