Vestas-konkurrent fejres på børsen efter regnskab

Den indiske vindmølleproducent Suzlon Energy har en god dag på aktiemarkedet mandag, efter at selskabet sent fredag kunne fremvise et regnskab for første kvartal, der viste en stor fremgang i resultaterne.

Suzlon-aktien stiger  på børsen i Mumbai mandag morgen, efter at vindmølleproducentens regnskab for første kvartal viste et overskud på på 10,5 mia. rupees. Fold sammen
Læs mere
Foto: SAM PANTHAKY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Suzlon-aktien stiger således hele 8 pct. på børsen i Mumbai mandag morgen, efter at vindmølleproducentens regnskab for første kvartal, der løber april-juni, viste et overskud på på 10,5 mia. rupees, svarende til 1,1 mia. kr.

Det er en massiv fremgang fra samme periode året før. Her måtte det indiske selskab, der blandt andre er konkurrent til danske Vestas, notere et underskud på bundlinjen på 7,5 mia. rupees, svarende til et minus på omkring 800 mio. kr.

Samtidig har selskabet følge det indiske erhvervsmedie Moneycontrol fået halveret gælden i forhold til samme periode året før.

- Vores resultater i første kvartal reflekterer rejsen med vores turnaround. Vores strategiske vision inkorporerer regeringens målsætning om 175 GW vedvarende energi 2022 og et befordrende politiske landskab. I år forventer vi at levere 100 S111-møller, siger Tulsi Tanti, der er formand for Suzlon, ifølge Moneycontrol.

I forbindelse med regnskabet har inderne udpeget ny finansdirektør. Kirti J Vagadia får ansvar for finanserne med virkning fra 1. august, efter at Amit Agarwal har sagt op.