Vestas-konkurrent dobler bundlinjen

Den spanske vindmølleproducent Gamesa, der er blandt Vestas' konkurrenter,har haft et stærkt 2015, hvor der har været en stor stigning i salget, hvilket har løftet indtjeningen markant.

Foto: SERGIO PEREZ. Den spanske vindmølleproducent Gamesa, har haft et stærkt 2015, hvor der har været en stor stigning i salget, hvilket har løftet indtjeningen markant.
Læs mere
Fold sammen

De stigende aktiviteter i årets første ni måneder løftede driftsoverskuddet, EBIT, med omkring 90 pct. til 235 mio. euro.

På bundlinjen kan det spanske selskab glæde sig over et overskud på 126 mio. euro, som er en fremgang på knap 100 pct. i forhold til samme periode i 2014.

Gamesa havde i årets første ni måneder en omsætning på 2533 mio. euro. Det var omkring 30 pct. højere end i samme periode året før, og selskabet solgte vindmøller med en samlet kapacitet på 2301 megawatt (MW) i perioden.

Heraf blev 28 pct. solgt i Indien, 25 pct. i Latinamerika, 15 pct. i Kina, 11 pct. i USA og 21 pct. i Europa og resten af verden.

Det spanske selskab fremhæver selv, at fremgangen i aktiviteterne kommer af en stærk konkurrencemæssig position på flere markeder.

Ordreindgangen i perioden var på 2841 MW, og ved udgangen af september var det spanske selskabs ordrebog på 3034 MW.