Vestas køber tysk selskab for over 650 millioner

Vindmølleproducenten Vestas har haft det store checkhæfte fremme og købt den tyske serviceudbyder Availon for 88 mio. euro, svarende til 657,2 mio. kr., på gældsfri basis. Det meddeler selskabet via fondsbørsen onsdag eftermiddag.

ARKIVFOTO: Vestas vindmølle. Fold sammen
Læs mere
Foto: Annelene Petersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Availon, der har hovedkontor i Rheine i Tyskland, har cirka 400 medarbejdere og ventes for 2015 at rapportere en omsætning på 59,8 mio. euro samt et normaliseret driftsresultat (EBITDA) på 5,2 mio. euro, oplyser Vestas.

Selskabet har en kapacitet på mere end 2,6 gigawatt (GW) under service og ud over aktiviteter på hjemmemarkedet i Tyskland har Availon også vindprojekter under service i Østrig, Italien, Portugal, Spanien, Polen og USA.

- Købet styrker Vestas' evne til at yde service på et bredt udvalg af vindmølleteknologier, fortæller selskabet i meddelelsen.

Gennemførelsen af transaktionen er betinget af en blåstempling fra de relevante konkurrencemyndigheder, men ventes gennemført allerede i første kvartal.

- Købet af Availon er et naturligt skridt i forhold til at accelerere Vestas’ strategi om lønsom vækst i serviceforretningen. Størrelse og skala gør en forskel, og købet styrker vores evne til at yde service på de fleste store vindmølleteknologier og til at erobre markedsandele. Availon er et solidt strategisk match, som fint komplementerer vores nylige køb af UpWind Solutions i USA, siger Christian Venderby, der er vicedirektør hos Vestas Global Service, i meddelelsen.

Availons aktiviteter vil blive indregnet i Vestas' regnskaber fra de tidspunkt, hvor transaktionen er endeligt gennemført, fortæller det danske selskab.