Vestas investerer i vingeproduktion

Med en investering på 10 mio. euro åbner Vestas for produktion af vinger til sin V112-3,0 MW mølle på selskabets produktionsanlæg i Taranto, Italien.

Med en investering på 10 mio. euro åbner Vestas for produktion af vinger til sin V112-3,0 MW mølle på selskabets produktionsanlæg i Taranto, Italien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tommy Kofoed

Beslutningen er godt nyt for nogle af de 120 medarbejdere, som blev ramt, da Vestas i oktober meddelte, at selskabet lukker sin nacelle-samlefabrik samme sted.

Det fortæller vindmølleproducenten i en pressemeddelelse.

Vestas har i første omgang forpligtet sig til hyre 30 nacelle-medarbejdere, efter at de har været igennem en genskoling, og afhængigt af markedsforholdene kan det tal blive øget med op til 60 yderligere ansatte fra nacelle-fabrikken. Derudover oprettes seks nye stillinger inden for salg, installation og service i Vestas Italia.

Endelig er er der mulighed for beskæftigelse til yderligere 30 nacelle-medarbejdere på Vestas' fabrikker i Storbritannien, Spanien, Danmark eller Tyskland afhængigt af kvalifikationer og fabrikkernes behov.