Vestas i fokus i Wall Street Journal

Efterspørgslen efter vindenergi eksploderer i USA. I en artikel i går satte den anerkendte erhvervsavis Wall Street Journal fokus på den massive efterspørgsel og de problemer det betyder for blandt andet Vestas.

Manglen på vindmøller er et kæmpe problem for udviklerne af vindmølleparkerne, der bliver nødt til at forsinke eller aflyse planlagte vindmølleparker.

- I de seneste år har forbedret teknologi gjort det muligt at bygge større og mere effektive vindmøller. Det faktum kombineret med en stigende politisk støtte til vedvarende energi har drevet efterspørgslen op. Nu kan vindmølleproducenterne ikke følge med - især fordi de ikke kan få de afgørende komponenter hurtigt nok, skriver Wall Street Journal i en artikel mandag.

Den store efterspørgsel betyder, at vindmølleproducenterne prøver at følge med på forskellig vis.

- Vestas hamstrer komponenter for at holde produktionen stabil på bekostning af arbejdskapitalen. Andre køber underleverandører for at få produktionen ind i huset, konstaterer avisen.

I forbindelse med Vestas' kvartalsregnskab i maj slog topchef Ditlev Engel fast, at Vestas fortsat slås med flaskehalse i vindmølleindustrien. Nøglekomponenter bliver forsinkede, men Vestas arbejder på at udbedre problemerne.

- Den usikkerhed, vi står over for, skyldes, at industrien desværre stadig står over for en række flaskehalse. Vores leverandører bliver forsinket af flere forskellige grunde, men vi arbejder på at løse kapacitetsproblemerne. Samtidig har vi sat stor fokus på kvaliteten af vores produkter, sagde Ditlev Engel dengang.

(RB-Børsen)