Vestas i første række til gigantordre i Norge

Vestas er udpeget til foretrukken leverandør til projekter for i alt 1.000 megawatt.

Foto: Thomas Lekfeldt. ARKIVFOTO. Vestas administrerende direktør Anders Runevad har god grund til at smile, efter Vestas er blevet udpeget som foretrukken leverandør til kæmpestore projekter i Norge.
Læs mere
Fold sammen

Det norske elselskab Statkraft har indgået en hensigtserklæring med Vestas om mølleleverancer til vindparker på sammenlagt ca. 1000 MW eller 1 gigawatt. Det svarer til en omkring en ottendedel af et samlet års ordrer.

Det fremgår af en meddelelse fra Statkraft. Efterfølgende har Vestas bekræftet, at der er indgået en hensigtserklæring om seks projekter. Statkraft har i sin egenskab af driftsherre for parkerne valgt møllelevandør på vegne af Fosen Vind AS og SAE Vind AS.Fosen Vinds projekter er på i alt 600 MW, mens SAE Vinds projekter i Snillfjord og Hitra er på samlet ca. 400 MW. I alt er der ifølge Vestas tale om i alt seks planlagte vindprojekter.

Gennemførelsen af aftalerne forudsætter, at der træffes endelige investeringsbeslutninger vedrørende projekterne til sommer, skriver Statkraft.

- Såfremt dette udmønter sig i faste og ubetingede ordrer i henhold til Vestas' definition, vil Vestas straks herefter offentliggøre selskabsmeddelelser herom, hedder det i meddelelsen fra Vestas.

Aktien i Vestas er steget fra 226 kr. til 232 kr. siden offentliggørelsen. I forhold til slutkursen fredag er der tale om en stigning på 2 pct.