Vestas holder første generalforsamling i København - fremmødet er det laveste i mange år

Vestas afholder i dag sin første generalforsamling nogensinde i København, og der er har ikke været så lavt et fremmøde i dette årti.

Vestas' formand, Bert Nordberg, må konstatere, at Vestas-aktien er steget over 2.000 procent under hans tid i vindmølleproducenten. Fremmødet til generalforsamlingen er dog kun gået én vej: Nedad. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Vestas er en jysk virksomhed, vil mange ansatte og aktionærer i vindmølleproducenten mene. Grundlagt i Lem ved Ringkøbing, slået sammen med NEG Micon fra Randers og stadig med adresse i udkanten af Aarhus.

Koncernledelsen har gennem et stykke tid har til huse i København, og i år prøver Vestas så for første gang at afholde sin generalforsamling i Hovedstaden. Om geografien alene har indflydelse på fremmødet er uvist, men Vestas kan i hvert fald konstatere, at der aldrig har været et ringere fremmøde i den tid, som Vestas har registreret på sin hjemme.

Blot 222 aktionærer er mødt op i Crowne Plaza Copenhagen Towers til at høre formand Bert Nordberg og direktør Anders Runevad fortælle om 2016-året i detaljer. Sidste år mødte 375 aktionærer op i Musikhuset i Aarhus til generalforsamlingen, og der er lang vej til de 1.505 aktionærer, som fandt vej til årsmødet i det ombruste år 2012.

Jo større problemer i et selskab, jo flere aktionærer plejer at finde vej til generalforsamlingen, og da det går temmelig godt i Vestas, spiller den økonomimske medvind nok også en rolle i forhold til det lave fremmøde.

Efter planen skulle Vestas dog gerne være tilbage i Musikhuset i Aarhus til næste år. At man har flyttet til København skyldes kun, at Aarhus er europæisk kulturhovedstad i år, og at den populære scene i Aarhus' midtby derfor var optaget.