Vestas holder første generalforsamling i København - fremmødet er det laveste i mange år

Vestas afholder i dag sin første generalforsamling nogensinde i København, og der er har ikke været så lavt et fremmøde i dette årti.

Vestas' formand, Bert Nordberg, må konstatere, at Vestas-aktien er steget over 2.000 procent under hans tid i vindmølleproducenten. Fremmødet til generalforsamlingen er dog kun gået én vej: Nedad. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas er en jysk virksomhed, vil mange ansatte og aktionærer i vindmølleproducenten mene. Grundlagt i Lem ved Ringkøbing, slået sammen med NEG Micon fra Randers og stadig med adresse i udkanten af Aarhus.

Koncernledelsen har gennem et stykke tid har til huse i København, og i år prøver Vestas så for første gang at afholde sin generalforsamling i Hovedstaden. Om geografien alene har indflydelse på fremmødet er uvist, men Vestas kan i hvert fald konstatere, at der aldrig har været et ringere fremmøde i den tid, som Vestas har registreret på sin hjemme.

Blot 222 aktionærer er mødt op i Crowne Plaza Copenhagen Towers til at høre formand Bert Nordberg og direktør Anders Runevad fortælle om 2016-året i detaljer. Sidste år mødte 375 aktionærer op i Musikhuset i Aarhus til generalforsamlingen, og der er lang vej til de 1.505 aktionærer, som fandt vej til årsmødet i det ombruste år 2012.

Jo større problemer i et selskab, jo flere aktionærer plejer at finde vej til generalforsamlingen, og da det går temmelig godt i Vestas, spiller den økonomimske medvind nok også en rolle i forhold til det lave fremmøde.

Efter planen skulle Vestas dog gerne være tilbage i Musikhuset i Aarhus til næste år. At man har flyttet til København skyldes kun, at Aarhus er europæisk kulturhovedstad i år, og at den populære scene i Aarhus' midtby derfor var optaget.