Vestas høster endnu en ordre: 99 MW til Mexico

Der har været rift om printerpapiret og kuglepennene hos Vestas i denne uge, hvor vindmølleselskabet har lukket tre gode kontrakter på fire dage.

Vestas hovedkvarter , Hedeager 44 i Aarhus . Logoer og flag Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Ordrer på i alt 265 megawatt (MW) er kommet i hus i ugens løb. Senest blev der torsdag aften afsluttet en handel, der skal sende Vestas-møller med en kapacitet på 99 MW til to projekter i Mexico.

Det er Isolux de Mexico, der har lagt ordren, som lyder på 15 V112-3,3 MW-møller til La Mesa-projektet, og samme antal til Ciudad Victoria-vindfarmen. Begge ligger i den nordøstlige mexicanske delstat Tamaulipas, hvor Vestas også høstede en ordre på 149 MW tidligere i maj.

Møllerne skal leveres med start i fjerde kvartal af 2015, mens parkerne ventes fuldt idriftsat i tredje kvartal af 2016. Derefter er der også en 15-årig servicekontrakt i AOM 4000-klassen til Vestas' teknikere.

Tamaulipas er kun for nylig kommet med på vindvognen: Vestas installerede delstatens første vindfarm, El Porvenir på 54 MW, i 2013, oplyser selskabet.

Med den givtige uge er Vestas' samlede annoncerede ordreindgang i 2015 nu oppe på 3167 MW. Bagved ligger dog også et skyggetal for de uannoncerede, mindre ordrer i andet kvartal. Summen af de aftaler offentliggøres først i halvårsregnskabet til august.