Vestas henter stor svensk ordre

Den danske vindmølleproducent Vestas har sat de sidste underskrifter på en ordre på samlet 148 megawatt (MW) til det svenske marked.

»Vi er meget glade for, at OX2 har besluttet at bygge videre på det allerede fremragende forhold med Vestas - denne gang med en ordre til dets største vindpark nogensinde,« siger Klaus Steen Mortensen, der er chef for Vestas' nordeuropæiske forretning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ordren er fra OX2 og er på 41 styk V126-3,45 MW-møller, der er optimeret til at generere hver 3,6 MW. Møllerne skal opstilles i det såkaldte Lehtirova-projekt i det nordlige Sverige.

Det fremgår af en meddelelse fra Vestas fredag eftermiddag.

Ud over møllerne har OX2 også bestilt en 15-årig serviceaftale i den dyreste klasse i Vestas' portefølje, AOM 5000.

Leveringen af møllerne ventes at blive påbegyndt i andet kvartal 2018, fortæller Vestas desuden i meddelelsen.

»Vi er meget glade for, at OX2 har besluttet at bygge videre på det allerede fremragende forhold med Vestas - denne gang med en ordre til dets største vindpark nogensinde,« siger Klaus Steen Mortensen, der er chef for Vestas' nordeuropæiske forretning.

Det er tredje gang i 2016, at OX2 bestiller møller fra Vestas. Den seneste ordre inden fredagens var på 118 MW til et projekt i Norge. Den blev lagt i august, og den sidste 2016-ordre er en del af de uannoncerede - og dermed også mindre - ordrer.

Det er Vestas' første annoncerede ordre i fjerde kvartal. I år har Vestas annonceret ordrer med en samlet kapacitet på 5691 MW.