Vestas henter længe ventet brasiliansk godkendelse

Vindmølleproducenten Vestas har opnået den længe ventede godkendelse hos den brasilianske udviklingsbank (BNDES), der betyder, at selskabets kunder kan opnå fordelagtig finansiering gennem banken. Det fremgår af en meddelelse fra Vestas tirsdag eftermiddag.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godkendelsen betyder, at der muligvis også kan blive kortere vej til flere ordrer til Vestas på det store brasilianske marked, og den er kommet i land efter flere års arbejde frem mod at opfylde kravene fra statsejede BNDES.

- Vores V110-2,0 MW-møller er meget velegnede til de brasilianske vindforhold, og denne godkendelse giver Vestas' kunder mulighed for at udnytte BNDES' attraktive finansieringsmuligheder, siger Marco Graziano, der er chef for Vestas Mediterranean, i meddelelsen.

En del af aftalen med BNDES går på, at Aeris skal producere vingerne til Vestas-møllerne, der skal anvendes i Brasilien, mens ABB skal producere generatorerne. Vestas' egen lokale fabrik i Aquiraz skal stå for 70 pct. af nav- og nacelle-produktionen.

Vestas har været til stede på det brasilianske marked siden 2000 og har siden dengang hentet faste og ubetingede ordrer i landet på omkring 1000 MW. Men den nye godkendelse skulle gerne bane vejen for mange flere.

Analytiker: godkendelse bør give flere ordrer

Ifølge Jacob Pedersen, der er senioranalytiker hos Sydbank, vil godkendelsen i hvert fald på sigt kaste flere ordrer af sig. Og det er naturligvis positivt, men ikke noget, der vil få den store effekt på aktien, fordi godkendelsen var ventet.

- Når godkendelsen kommer, vil det sikre, at Vestas får en reel position i Brasilien, og at det ikke længere bare er penge ud af vinduet at have en fabrik i landet, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

- Jeg vil sige, at godkendelsen ikke er uventet for markedet. Det var nok mere uventet - for Vestas i hvert fald - at man ikke fik godkendelsen i første omgang, fortsætter han.