Vestas har ny amerikansk storordre på vej

Vestas kan muligvis snart føje endnu en ordre på 200 megawatt (MW) i bøgerne. I hvert fald er selskabet i forhandlinger om at levere møller til et projekt i den størrelse i USA.

Vestas kan muligvis snart føje endnu en ordre på 200 megawatt (MW) i bøgerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fortalte selskabet i en meddelelse til fondsbørsen fredag aften.

Vestas afslørede ikke nærmere detaljer om projektets navn, kunde eller geografiske placering, men henviste bare til "information i markedet".

Meddelelsen kan dog være en henvisning til Odell-vindprojektet på netop 200 MW i Minnesota. Retten til det projekt blev sidste uge købt af canadiske Algonquin Power & Utilities, efter at det har været under udvikling hos et amerikansk selskab, Geronimo Energy.

Odell skal ifølge Algonquin bestå af 100 Vestas V110-møller og ventes færdiginstalleret i fjerde kvartal af 2015. Projektet kvalificerer sig til støtte via PTC-ordningen, da det har været under udvikling i længere tid, og byggeriet er i gang.

Endnu er aftalen ikke "fast og ubetinget" efter Vestas' definitioner, og derfor optræder den ikke officielt i vindmølleselskabets ordrebog endnu. Ordrer kan tage alt fra få dage til mange måneder om at gå fra rygteplan til fast status hos Vestas.