Vestas har haft påsketravlt med ordrer på i alt 849 MW

Vestas vindmølle (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Vestas har ikke ligget på den lade side i påsken. Selskabet har leveret en sværm af ordrer, som markedet kan fordøje tirsdag.

I alt har Vestas landet otte ordrer på samlet 849 megawatt (MW), og dertil kommer en tiårige forlængelse af en serviceaftale på 1150 MW i USA.

Sent onsdag før påske meldte Vestas om en ordre på 135 MW fra USA. Kunden er Copenhagen Infrastructure Partners. Leveringen af møllerne ventes at begynde i andet kvartal i år, og parken ventes i drift ved udgangen af i år.

I ordren er der inkluderet en 25-årig serviceaftale.

Skærtorsdag, der var arbejdsdag i de fleste andre lande, kom der to mindre ordrer.

Den ene var på 45 MW og fra Jordan. Det var selskabets tredje ordre til landet. Ordren inkluderer en serviceaftale, og levering til kunden, Shobak Wind Energy, begynder i andet kvartal 2019. Møllerne ventes i drift med udgangen af 2019.

Den anden ordre torsdag var på 21 MW og fra Tyskland. Den tyske ordre var første konkrete resultat af udfaldet af den fjerde vindauktion i landet i februar. Kunden er ABO Wind, og aftalen indeholder en 20-årig serviceaftale. Leveringen af møllerne ventes påbegyndt i slutningen af i år.

Langfredag blev der meldt ud om yderligere to ordrer.

Den ene var en bestilling fra Indien på 50 MW til Vestas' langvarige kunde Powerica Limited. Det var Vestas' første ordre som resultat af en vunden indisk vindauktion.

Der er inkluderet en 15-årig serviceaftale i ordren, og leveringen af møllerne ventes påbegyndt i fjerde kvartal i år med idriftsættelse ventet i første kvartal 2019.

Ordren fra Indien blev fulgt op af en fra USA på 159 MW til selskabet Terra-Gan. Der er i ordren inkluderet en femårig servicekontrakt. Leveringen til den aftale vil begynde i andet kvartal i år.

Lørdag kom der meddelelser om tre ordrer - alle fra USA.

Den første var på 92 MW fra Midamerican Energy, der er et datterselskab til Berkshire Hathaway Energy. Den var allerede udmeldt i juni 2016 som fast og ubetinget. Den inkluderer en femårig serviceaftale og inkluderer også allerede leverede såkaldte PTC-kvalificerende dele.

Der blev også meldt om en ordre på 138 MW til Xcel Energy. Der er i denne ordre inkluderet 2MW PTC-komponenter. Ordren inkluderer en tiårig serviceaftale, og leveringen vil begynde med udgangen af andet kvartal 2019.

På ordresiden sluttede lørdagen af med meldingen om en ordre på 209 MW til en ikke navngiven kunde. Leveringen ventes at begynde i fjerde kvartal i år, og kontrakten inkluderer en syvårig serviceaftale.

Derudover meldte vindmøllegiganten samme dag om en tiårig forlængelse af en amerikansk serviceaftale omfattende i alt 1150 MW.

/ritzau/FINANS