Vestas halter bagefter på verdens vigtige vækstmarkeder

Det kniber for Vestas med at følge med konkurrenternes ordrer på vigtige vækstmarkeder i Asien, Latinamerika og Afrika.

Foto: Henning Bagger. Det kniber for Vestas med at følge med konkurrenternes ordrer på vigtige vækstmarkeder i Asien, Latinamerika og Afrika.
Læs mere
Fold sammen

Det går trægt med væksten i Vestas' andel af vindmøllesalg udenfor de store kernemarkeder i Europa og USA, lyder det samstemmende fra en række analytikere i banker som Nordea, Sydbank, Barclays og HSBC. Topchefen i Vestas erkender, at den nuværende indsats skal forbedres.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Det er en kortlægning foretaget af Børsen Research, der viser, at det kniber for Vestas med at følge med konkurrenternes ordrer på vigtige vækstmarkeder i Asien, Latinamerika og Afrika.

Det udgør et problem for Vestas, da markederne i Vesten og særligt i USA, hvor vindmøllevirksomheden henter størstedelen af sine ordrer, ventes at stagnere eller skrumpe.

I begyndelsen af det nye årtusinde stod Vestas stærkt på vigtige vækstmarkeder som Kina, Indien og Brasilien, men den førende position er i dag eroderet på grund af konkurrence fra både lokale selskaber og internationale rivaler som Gamesa og General Electric.

/ritzau/FINANS