Vestas fuldbyrder rekordår

Vestas sejler rekordåret 2015 i mål og forgylder aktionærerne igen. Selskabet slår minimalt analytikernes forventninger. Vestas forventer endnu et rekordår i 2016.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I vindmølleproducenten Vestas holder man, hvad man lover. Og aktionærerne var lovet et rekordår.

Dette løfte har topchef Anders Runevad netop indfriet med et årsresultat, der var  lidt bedre, end analytikerne havde forventet, men meget bedre end det ellers gode 2014.

Omsætningen blev på 8,4 mia. euro mod 6,9 mia. euro i 2014, og bundlinjen fulgte ligeledes med op til 925 mio. euro mod 523 mio. euro i 2014.

Vestas forsætter sin politik med at udbetale næsten 30 pct. af resultatet i udbytte til aktionærerne, og grundet den forbedrede bundlinje bliver udbyttet i år på 6,82 kr. pr. aktie.

»I 2015 eksekverede vi med succes på vores strategi om lønsom vækst og
leverede stærke finansielle og driftsmæssige resultater på alle parametre og i hele verden,« siger topchef Anders Runevad i forbindelse med regnskabsmeddelelsen,  »Vi sikrede samtidig den højeste ordreindgang i selskabets historie, og dette med ordrer i 34 lande på fem kontinenter, hvilket tegner godt for et fortsat højt aktivitetsniveau i 2016.«

På den måde er det business as usual i Vestas, men overraskelsen ligger måske i fremtidsforventningerne. Vindmølleproducenten har de seneste år gjort sig bemærket ved at levere nogle meget konservative forudsigelser om fremtiden, men for 2016 forventer Vestas en omsætning på minimum ni mia. euro, hvilket faktisk er højere end analytikernes forventninger.

Da regnskabsåret 2014 sluttede, forventede Vestas blot 6,5 mia. euro i omsætning i 2015, mens analytikerne forventede 7,2. Men i år slår ellers konservative Vestas, der er i øvrigt guider på minimumsforventninger, altså analytikernes estimater.