Vestas fortsætter ordrefest og har kurs mod bedste år nogensinde

Der er travlt med at føre pen til papir hos vindmølleproducenten Vestas, der onsdag har kunnet annoncere hele fire ordrer med en samlet kapacitet på 350 megawatt (MW).

ARKIVFOTO 2014 af Vestas vindmølle Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vestas' samlede annoncerede ordreindgang for 2016 lyder på 8344 MW, og dermed har vindmølleproducenten mulighed for at få det bedste år nogensinde.

I 2015 lød ordreindgangen på 8943 MW, men ud over at Vestas stadig har et par dage af 2016 til at få yderligere ordrer, plejer selskabet også at have en bunke uannoncerede ordrer, som først bliver offentliggjort i forbindelse med næste regnskab.

Senest har Vestas offentliggjort en ordre på 43 MW i USA, der adskiller sig fra normale ordrer ved at være bestillinger på vindmøllekomponenter.

Tidligere onsdag har selskabet fået to lignende ordrer til det amerikanske marked på henholdsvis 200 og 48 MW.

Ordrerne er ifølge Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, konstrueret på den måde, fordi det giver kunderne mulighed for at få del i skatteordningen PTC, der giver rabat på vindenergi.

PTC-ordningen bliver nedtrappet fra årsskiftet, men kunderne - som typisk er vindparkudviklere - kan stadig få fuld støtte, hvis de inden årsskiftet har afholdt omkring 10 pct. af udgifterne til et projekt.

»Det betyder, at de projekter kan være op til ti gange større end de ordrer, som i første omgang er offentliggjort, og det er positivt set med Vestas' øjne. Det er meget logisk, at der kommer den her type ordrer inden nytår, fordi ordningen bliver mindre lukrativ i 2017,« siger Jacob Pedersen.

Ud over de tre amerikanske ordrer har Vestas vundet en ordre på 59 MW i Honduras. Det bliver første gang nogensinde, at Vestas skal levere møller til det centralamerikanske land.