Vestas-formand var ikke sikker på Engels forklaring

Vestas' bestyrelsesformand, Bert Nordberg, var ikke overbevist om, at Vestas' tidligere topchef, Ditlev Engel, fortalte ham hele sandheden omkring et omstridt projekt i Indien.

Foto: Camilla Rønde. Ditlev Engel
Læs mere
Fold sammen

Vestas' bestyrelsesformand, Bert Nordberg, var ikke overbevist om, at Vestas' tidligere topchef, Ditlev Engel, fortalte ham hele sandheden omkring et omstridt projekt i Indien. Det fik formanden til at true Engel med en fyreseddel, hvis det kom frem, at Engel havde mere viden om projektet end han lod syne.

Den information fremgår af Bagmandspolities afhøring af Bert Nordberg, som dagbladet Børsen er kommet i besiddelse af.

I det indiske projekt, kaldet "Project Dragon", havde Vestas indgået aftaler med en indisk partner om at købe kinesiske vindmøller, som Vestas så kunne skille ad og nærstudere. Det førte til, at økonomidirektøren i Vestas, Henrik Nørremark, blev fyret.

Ifølge Bagmandspolitiets afhøring havde formand Bert Nordberg svært ved at forestille sig, at Vestas' daværende topchef, Ditlev Engel, ikke havde noget som helst kendskab til sagen. Nordberg sad ifølge eget udsagn tilbage med en følelse af ikke at have fået den fulde sandhed, efter en telefonisk henvendelse fra Ditlev Engel omkring "Project Dragon".