Vestas-formand: Ny topchef kan sikre lønsomhed

Vestas skifter ifølge formand Bert Nordberg kun Ditlev Engel ud nu, fordi man har fundet den helt rigtige topchef i svenske Anders Runevad.

Vindmøllevirksomheden Vestas A/S bestyrelsesformand Bert Nordberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Ditlev Engel fik efter et bestyrelsesmøde i Vestas i går at vide, at han var fritstillet.

Men beslutningen kommer kun, fordi bestyrelsen i Anders Runevad har fundet dén kandidat, der forventes at kunne levere den stabile lønsomhed, som Vestas har brug for.

»Ditlev har gjort alt det, som vi har bedt ham om at gøre. Vi er stadig gode venner,« siger Bert Nordberg på en telekonference om udskiftningen.

Har forhandlet med Runevad længe

Den endelige beslutning blev truffet på bestyrelsesmødet i går, men det har stået klart et stykke tid, at Anders Runevad skulle afløse Ditlev Engel.Anders Runevads exit fra Ericsson blev da også allerede meddelt i juni, og den seneste tid er gået med at forhandle tingene på plads, så han kan begynde i Vestas 1. september.

Hvis Anders Runevad havde takket nej, var der ikke kommet et direktørskifte nu.

»Vi har arbejdet nøje med at finde den perfekte profil, og det er Anders. Det er nu tid til at sætte hovedfokus på at sikre en stabil lønsom vækst i virksomheden. Anders er den rigtige til at sikre den stabile vækst. Hvis vi ikke havde den rigtige profil, ville vi ikke have lavet udskiftningen,« siger Bert Nordberg.

Bert Nordberg kender Anders Runevad rigtigt godt fra deres fælles tid i Ericsson, og derfor er det de to bestyrelsesmedlemmer Jørgen Huno Rasmussen og Jørn Ankær Thomsen samt næstformand Lars Josefsson, der har kørt samtalerne med Anders Runevad.

Politisag ikke årsag til Engel-exit

Bert Nordberg understreger også, at udskiftningen på topposten intet har at gøre med den politiundersøgelse, der foregår af en række transaktioner med et indisk datterselskab. I den sag har Vestas rettet anklagerne mod den tidligere økonomidirektør Henrik Nørremark og overgivet sagen til politiet.

Fyringen af Ditlev Engel har heller intet med forhandlinger om et samarbejde med japanske Mitsubishi at gøre.

»Hvis de forhandlinger var afsluttet, ville vi have meddelt det til Fondsbørsen,« siger Bert Nordberg.Udover gode resultater med at levere lønsom vækst, fremhæver formanden, at Anders Runevad har stor international erfaring, kan arbejde i politiske miljøer, samt at han har en indgående teknik forståelse. Det har været et krav, at den nye chef skulle have en teknisk kandidatgrad.