Vestas fastholder forventningerne og ruster sig til hæsblæsende 2016

Vindmøllekæmpen Vestas har netop udgivet sit regnskab for første kvartal, og selskabet fastholder sine forventninger til året. Selskabet opbygger lagre til at imødekommende den mest bugnende ordrebog nogensinde.

Fredag kom Vestas med regnskab. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vindmølleproducenten Vestas har netop offentliggjort sit regnskab for første kvartal, og der er ikke mange overraskelser fra Danmarks 11. største virksomhed.

På forhånd var det ventet, at årets første kvartal ville blive dårligere end de første tre måneder af 2015, og det blev det da også, men ikke helt så pauvre, som nogle analytikere har forventet.

Selskabets omsætning falder marginalt, mens Vestas formåede at forsvare sin driftsindtjening, der stiger fra 79 til 85 mio. euro. På bundlinjen slår den faldende dollarkurs dog igennem, og som følge af de ændrede forhold mellem dollar og euro falder Vestas' har vindmøllekæmpen nogle finansielle poster, der trækker ned.

Vestas

I mio. euro 1. kvt. 2016 1. kvt. 2015 Ændr.
i pct.
Omsætning 1.464 1.519 -4%
Driftsresultat 85 79 8%
Nettoresultat 35 56 -38%
Egenkapital 2.728 2.388 14%
Overskudsgrad 5,8 pct. 5,2 pct.
Egenkapitalrente 24,8 pct. 20,5 pct.

Ordreindgangen i Vestas har været stærk på det seneste, og det påvirker også Vestas' kvartalsregnskab. Selskabet er nemlig i fuld gang med at opbygge lagre for at kunne modstå det store leveringspres i 2016, og det gør, at selskabets pengestrømme er negative som følge af ændringer i arbejdskapitalen. Vestas ordrebog er for nærværende på 18 mia. euro, hvilket er det højeste nogensinde.