Vestas-fabrik fortsat besat

Omkring 30 Vestas-medarbejdere blokerer fortsat en fabrik i England. En mand har indtil videre været anholdt, oplyser engelsk politi.

Foto: Jeanne Kornum. En Vestas fabrik i Engalnd er fortsat best af medarbejderne, efter koncernens fyringsvarsler i april.
Læs mere
Fold sammen
I mandags besatte cirka 30 Vestas-medarbejdere Vestas’ fabrik på øen Isle of Wight. Det engelske politi holder fortsat opsyn med besættelsesaktionen for at sikre, at den forløber fredeligt, oplyser engelsk politi.

“Politiet er her for at sikre offentlig orden, for at støtte Vestas i at beholde sin ejendom og for at sikre demonstranternes ret til en fredfyldt demonstration,” siger kommissær Paul Savill i en pressemeddelelse.

Direktøren på fabrikken har lukket ned for produktionen.

Politiet trængte i går ind i bygningen, og i øjeblikket er politi og repræsentanter fra Vestas i dialog med demonstranterne for at finde en løsning på konflikten.

En mand anholdt og løsladt
En mand blev natten til i dag anholdt, mistænkt for at forstyrre freden. Manden blev dog kort efter løsladt, oplyser politiet.

Demonstrationerne kommer efter, at Vestas-koncernen i april meddelte, at den som følge af den økonomiske krise bliver nødt til at afskedige 1900 medarbejdere. Det vil ramme Turbinefabrikken på Isle of Wight.

Fra Vestas hovedkontor i Danmark bekræfter pr-rådgiver Linda Nuber-Baron, at demonstrationen stadig finder sted. Koncernen ønsker dog ikke at komme med yderligere oplysninger.