Vestas får japanske milliarder til kamp mod Siemens

Et partnerskab med det japanske konglomerat Mitsubishi sikrer Vestas adskillige milliarder fra japanske banker til at kunne satse stort på havmølleparker.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed er der lagt op til en direkte duel mellem MHI Vestas Offshore Wind, der står for området, og tyske Siemens Wind Power, der er dominerende på markedet. En ny strategi skal give Vestas sejren, og direktøren er klar til giganternes kamp på havet, der blandt andet indebærer et totalopgør med egne fabrikker.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Der er ingen tvivl om, at vi er medlem af et netværk, som vi skal udnytte. Vi skal både bruge det til teknologier og finansiering. Mitsubishi giver os store muligheder i Japan for at skaffe finansiering til kunderne, udtaler topchef i MHI Vestas, Jens Tommerup, til dagbladet Børsen.

Hidtil har Vestas' egne svage finanser betydet, at havvindmølleprojekter i den absolut største klasse har været mere værd end hele Vestas' markedsværdi, hvilket fik kunderne til at vælge Vestas fra til fordel for konkurrenterne.

Men med partnerskabet med Mitsubishi, der ejer 50 pct. af MHI Vestas, vil Vestas også kunne være med til at konkurrere om de helt store havvindmølleprojekter