Vestas får fornyet skatterabat fra USA

Den længe ventede og meget omtalte budgetaftale for USA er glædeligt nyt for Vestas, der, med en forlængelse af den såkaldte PTC-ordning får en afgørende skatterabat til vindmølleprojekter i 2013.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Det amerikanske marked kan igen blive en vigtig indtægtskilde for Vestas, efter en lukrativ skattefordel er blevet forlænget.
Læs mere
Fold sammen

Den længe ventede budgetaftale for USA ser ikke bare ud til at redde amerikanerne fra at ryge ned i en økonomisk afgrund. Den indeholder også dele, der er med til at hjælpe Vestas og hele vindmølleindustrien, da den såkaldte PTC-ordning forlænges.

Ordningen giver en afgørende skatterabat til produktion af vindmølleenergi, som hele industrien - inklusive Vestas - har ventet på med spænding.

Det har længe været uvist, hvorvidt aftalen om skatterabat til vindmølleprojekter ville blive forlænget, og det har haft konsekvenser for Vestas, der har USA som et af de vigtigste markeder. Flere projekter har været sat i bero, da Vestas og investorer har afventet politikernes afgørelse omkring PTC-ordningen.

Aftalen om skatterabat til produktion af vindmølleenergi ser nu ud til at blive forlænget og omfatte projekter, der startes op i 2013. Flere af detaljerne omkring forlængelsen af ordningen er endnu ikke på plads.

Vestas kan med budgetaftalen glæde sig over den grønne skatterabat, men et fortsat usikkert investeringsklima i USA og en forventet tidsfrist, som kun giver skatterabat til projekter, der startes i 2013, kan hæmme potentialet for vækst og antallet af vindmølleprojekter, som kan drage fordel af skattefordelen.