Vestas' Engel: Ny DI-boss skal arbejde internationalt

Vestas-topchef Ditlev Engel roser afgående DI-direktør Hans Skov Christensen i høje vendinger. Den nye direktør bør have fokus på det internationale arbejde, mener Engel.

Vestas-topchef Ditlev Engel er medlem af hovedbestyrelsen i DI. Han påpeger, at det er vigtigt, at den nye direktør for DI har et bredt internationalt udsyn. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den jyske vindmøllegigant Vestas er en af de rigtig tunge virksomheder i dansk erhvervslivs vigtigste organisation - DI. Og herfra lyder der nu et ønske om et internationalt udsyn hos den nye direktør i DI.

Vestas-topchef Ditlev Engel sidder i organisationens hovedbestyrelse, hvor han repræsenterer vindmøllegigantens milliard-omsætning og tusindvis af medarbejdere.

Læs også: Skov Christensen forlader Dansk Industri

Vestas har mere end 99 procent af sit salg udenfor Danmarks grænser, og derfor betoner Ditlev Engel netop det internationale arbejde i jobbeskrivelsen for den nye direktør for DI. 

Den nye direktør skal efterfølge den mangeårige direktør Hans Skov Christensen, der netop har meddelt, at han stopper på posten.

"Det er meget vigtigt, at den nye direktør kan videreudvikle det fantastiske fundament, som Hans har været med til at skabe. Det hedder godt nok dansk industri, men det er vigtigt, at det også er en person, som kan hjælpe dansk erhvervsliv i udlandet," siger Ditlev Engel til business.dk

Læs Portræt: Kongemager - for eget kongerige

"Set med Vestas’ perspektiv er det meget vigtigt, at vi får nogen, der kan og vil arbejde internationalt. Det er afgørende ud fra en væksttankegang, og væksten for danske virksomheder skal først og fremmest trækkes udenfor Danmark fremover," tilføjer han.

Ditlev Engel mener, at Hans Skov Christensen har gjort en fantastisk indsats igennem mange år som direktør i DI.

Læs også: Claus Hjort: "Enestående formand for dansk erhvervsliv"

"Jeg kan kun sige gode og positive ting om hans indsats. Jeg synes, at han har været fantastisk dygtig til at samle dansk erhvervsliv. Han har også været dygtig til at profilere dansk erhvervsliv i udlandet. Dels via en del af Dis søsterorganisationer, men også i forhold til det politiske arbejde, hvor han har fået DI engageret i det. Det er godt gået," siger Ditlev Engel.
Kampen om SIND Ungdom