Vestas-direktør: Fyringer handler ikke om forventet aktivitetsnedgang

Et for højt omkostningsniveau på fabrikken og et ønske om at forbedre konkurrencedygtigheden, koster nu Vestas-arbejdspladser i Lem.

Vindmølleproducenten Vestas vil afskedige cirka 350 medarbejdere på sin vingefabrik i Lem i Vestjylland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vindmølleproducenten Vestas vil afskedige cirka 350 medarbejdere på sin vingefabrik i Lem i Vestjylland.

Begrundelsen er et for højt omkostningsniveau på fabrikken og et ønske om at forbedre konkurrencedygtigheden, lyder forklaringen fra Vestas selv. Dermed handler det ikke om en forventning om faldende aktivitet på særligt det europæiske marked i de kommende år.

Men der ventes dog udsving i efterspørgslen, forklarer vindmølleproducenten.

- Vi forventer ikke lavere aktivitet i Europa. Det er en global beslutning i forhold til vores konkurrencedygtighed, siger Morten Dyrholm, der er vicedirektør for kommunikation og marketing hos Vestas, på en telekonference onsdag formiddag.

- Vi kigger hele tiden på konkurrencedygtigheden, så vi også fremadrettet kan sikre, at vi er konkurrencedygtige nok. Der er selvfølgelig nogle naturlige fluktuationer i efterspørgslen på kort og lang sigt, og det er det, vi kigger på her, fortsætter han.

I et generelt stærkt positivt regnskab for tredje kvartal i sidste uge var ordreindgangen umiddelbart det eneste svage punkt. Og samtidig vidnede regnskabet om, at Vestas har overleveret mange megawatt i perioden, hvorfor der er blevet gjort indhug i ordrebogen, hvilket kan indikere et fald i aktiviteten næste år.

- Ordreindgangen er det svage punkt i den her rapport. Vestas overleverer samtidig langt mere, end man havde regnet med, og så udhuler man også ordrebeholdningen. Derfor vil vi se en lavere omsætning næste år end det også meget stærke salg i år, sagde Jacob Pedersen, der er analysechef hos Sydbank, til Ritzau Finans på regnskabsdagen.

- Vestas er hurtigere til at spise af ordrebeholdningen, og derfor er der mindre tilbage til 2017. Det ligner lidt mere normal hverdag for Vestas igen til næste år, men formentlig stadig med en høj omsætning historisk set. Der bliver bare tilbagegang fra i år, fortsatte han.