Vestas-direktør: "En god dag på kontoret"

Den danske vindmøllekoncern udvider samarbejdet med en af verdens største industrikoncerner, japanske Toyota. Ordre vurderes til 2 mia. kr.

Vestas har fået en milliard-ordre fra den japanske koncern, og samtidig udvider de to parter samarbejdet.

Thorbjørn Rasmussen, der er administrerende direktør for Vestas Asia Pacific, oplyser, at Vestas og Toyota har arbejdet sammen i mere end fem år.

Vestas fik onsdag en ordre på 112 vindmøller fra Toyota, hvilket anslåes til at være en ordre på knap 2 mia. kr.

- Det er en god dag på kontoret. Vi har fået gode ordrer gennem tiden fra Toyota, men det her er suverænt den største. Ren energi og et grønnere image er et fokusområde for Toyota i fremtiden, og det passer jo som fod i hose med det, vi gør i verden, siger Thorbjørn Rasmussen til RB-Børsen.

Vestas har modtaget ordrer på i alt 81 stk. V80-2,0 megawatt vindmøller og 31 stk. V90-3,0 megawatt vindmøller til vindkraftprojekter i Japan, Taiwan og Sydkorea.

- Ordren cementerer samarbejdet, men det er også den første ordre uden for Japan. Det er mere end en bekræftelse på Toytas interesse i at fokusere på nye områder. Vores samarbejde med Toyota er rigtigt godt, og det her løfter vores samarbejde til det næste niveau, konstaterer Thorbjørn Rasmussen.

Ordrerne omfatter levering samt idriftsættelse af vindmøllerne. Levering af vindmøllerne vil finde sted i løbet af 2007 og 2008, og installation påbegyndes i sommeren 2007 og fortsætter ind i 2008.

(RB-Børsen)