Vestas: Det iranske marked rummer stort potentiale

Det er ikke kun det tyske og amerikanske marked, der i fremtiden skal drive væksten for vindmøllekoncernen Vestas. Også det iranske marked rummer stort potentiale.

Foto: Henning Bagger. Det iranske marked rummer stort potentiale lyder det fra Vestas' salgsdirektør, Juan Araluce.
Læs mere
Fold sammen

Sådan lød meldingen fra Vestas' salgsdirektør, Juan Araluce, på tirsdagens kapitalmarkedsdag i London, skriver Børsen.

»Jeg tror meget på, at Iran vil blive stor, selv om det stadig skal bruge lidt tid. Saudi-Arabien er gået lidt ned, så vil jeg sige, at Egypten og Iran bliver de største markeder,« lød det fra Juan Araluce ifølge avisen.

Det iranske marked vil fremover blive lettere tilgængeligt som følge af ophævelsen af en mangeårig handelsembargo, men Vestas er ikke alene i forsøget om at kapre markedsandele i regionen.

»Det er selvfølgelig ikke et tag-selv-bord. Det er det heller ikke for Vestas, for selvfølgelig vil der være konkurrence om tingene, men jeg synes, at Vestas leverer meget gode argumenter for, at selskabet har evnen til at skabe sig en stærk markedsposition også på nye markeder,« vurderer Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, over for Børsen.

Juan Araluce peger også på Argentina som et marked, der inden for de næste par år kan vokse markant på vindmøllefronten som følge af støtte fra Verdensbanken.