Vestas-boss er bedste topchef i Skandinavien

Det amerikanske erhvervsmagasin Fortune har udgivet sin liste over de bedste topchefer i verden. Her er Vestas' CEO Anders Runevad bedst i Skandinavien.

Vestas administrerende direktør Anders Runevad Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hos den danske vindmøllegigant Vestas Wind har aktiekursen har klaret sig bedre end markeds-indekset, siden Anders Runevad i 2013 blev topchef.

Det gør nu, at han er nummer 28 på Fortunes liste over »Business Person of the Year«. Det er bedst i Skandinavien.

To andre skandinavere er også på listen i år, Novo Nordisk afgående direktør Lars Rebien Sørensen på plads 38 og finske Kones direktør Henrik Ehrnrooth på plads 46.

Sidste år var der ikke nogen nordiske erhvervsledere på listen, der indeholder 50 af de mest fremtrædende i erhvervslivet.

Fortune liste er toppet i år af Facebooks CEO Mark Zuckerberg, efterfuldt af Amazons CEO Jeff Bezos.

Anders Runevad er tidligere topchef hos den svenske telegigant Ericsson.

Nye vinde i Vestas

Der blæser nye vinde i Vestas. En vind fra USA. Amerikanerne har valgt en præsident, der har haft en klimarådgiver, der ikke tror på den globale opvarmning, og som vil ophæve begrænsningerne på udvinding af olie, kul og naturgas.

Den danske vindmøllegigant offentliggjorde i går, at selskabet har planer om at afskedige 350 ansatte på sin vingefabrik i Lem i Jylland.

Vestas har ifølge meddelelsen omkring 4600 medarbejdere i Danmark, hvoraf 2400 er ansat i produktionen. På globalt plan har Vestas 21.900 ansatte.