Vestas betaler udbytte for første gang i 12 år

Vestas leverede i dag sit længe ventede årsregnskab for 2014, og det viste som forventet stærke tal. Selskabet betaler for første gang i 12 år udbytte til sine aktionærer - og noget mere end ventet.

Vestas leverede onsdag sit længe ventede årsregnskab for 2014, og det viste som forventet stærke tal. Selskabet betaler for første gang i 12 år udbytte til sine aktionærer - og noget mere end ventet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vindmøllegiganten Vestas har netop præsenteret sit årsregnskab for 2014, der leverede lige så godt som ventet.

Regnskabet viste en samlet årsomsætning på 6,9 miliarder euro, et driftsresultat på 559 mio. euro og et EBIT-margin på 8,1 procent. Overskuddet før skat var 523 mio. euro.

Dermed overgik Vestas sine egne forventninger, men specielt på EBIT-margin lå man under markedets forventning på 8,6 procent.

»Det glæder mig at se, at Vestas’ finansielle performance til stadighed forbedres, med solide resultater på alle finansielle og operationelle hovedparametre,« siger Anders Runevad, koncernchef i Vestas, »Vestas’ stærke resultater skaber værdi for vores aktionærer, hvilket
illustreres af bestyrelsens indstilling om udbetaling af udbytte for første gang siden 2002«

Udbyttet bliver på 3,90 kroner per aktie, hvilke er noget over analytikernes forventninger på 3,20 kroner per aktie.

Analytikernes forventninger var en samlet årsomsætning på 6,8 milliarder euro, et driftsoverskud på 594 mio. euro samt et overskud før skat på 536. Det viser estimater, som SME Direkt har indsamlet.

Dermed blevet årsregnskabet væsentligt forbedret i forhold til 2013, hvor Vestas godt nok havde et driftsoverskud på 102 mio. euro, men underskud før skat på 36 mio. euro.