Vestas-besættere vil forsætte aktion

Arbejdere på Vestas-fabrik på britisk kanalø fortsætter muligvis deres besættelse til trods for, at en retskendelse går imod dem.

Læs mere
Fold sammen
Konflikten på en Vestas-fabrik på kanaløen Isle of Wight er muligvis slet ikke slut, selv om en lokal domstol tirsdag gav den danske vindmøllegigant medhold i, at arbejderne skal ophæve deres besættelse.

En af arbejderne sagde tidligere på dagen til den britiske radio BBC, at de 11 arbejdere, der har besat fabrikken, har pakket deres bagage og vil rømme stedet, så snart de har set retskendelsen.

En anden af de aktionerende arbejdere siger imidlertid til avisen The Socialist Worker, at aktionen bestemt ikke er slut trods retskendelsen.

- Kampen er ikke forbi. Vi går ikke roligt. Hvis man tror på noget, må man stå ved sin sag, siger Ian Terry, en af besætterne, til nyhedsportalen for socialistiske britiske avis.

- De vil forsøge at sætte os ud, men vi bliver. Vi vil barrikadere os, siger Terry efter at have set retskendelsen.

Hans udtalelser kommer samtidig med, at Vestas-konflikten får stadig større opmærksomhed i arbejderkredse rundt om i verden.

Ifølge The Socialist Worker har de aktionerende Vestas-arbejdere fået sympatitilkendegivelser fra blandt andet Sydkorea.

- Vi sender en kammeratlig hilsen og håber, at I må sejre, hedder det i en meddelelse fra strejkende arbejderne på en bilfabrik i den sydkoreanske by Ssangyong. Her har de 1000 arbejdere i to måneder besat deres fabrik i håb om at redde deres arbejdspladser.

Samtidig er arbejdere rundt om i Storbritannien begyndt at indsamle penge og oprette støttekomitéer til fordel for Vestas-arbejderne på Isle of Wight, oplyser The Socialist Worker.

Arbejderne besatte Vestas-fabrikken på øen for to uger siden i protest mod planen om at indstille produktionen og sløjfe 625 arbejdspladser.

Vestas' chef for forholdet til investorerne, Peter Kruse, glæder sig over tirsdagens domstolskendelse.

- Nu har vi jo så fået domstolens ord for, at vi har retten til vores eget område. Men vi har bygget vindmøller i mere end 30 år, så vi er tålmodige optimister. Vi håber stadig på, at vi kan nå en fredelig løsning - det vil være det bedste for alle parter, siger Kruse til RB-Børsen.

/ritzau/