Vestas-besættere pakker sammen

Arbejdere på Vestas-fabrik på britisk kanalø pakker sammen efter 15 dages protestaktion mod lukning, efter at retskendelse går dem imod. Vestas-chef glæder sig.

Konflikten på en Vestas-fabrik på kanaløen Isle of Wight nærmer sig en afslutning, efter at en lokal domstol tirsdag gav den danske vindmøllegigant medhold i, at arbejderne skal ophæve besættelsen.

En af arbejderne siger til den britiske radio BBC, at de 11 arbejdere har pakket deres bagage og vil rømme fabrikken, så snart de har set retskendelsen.

Arbejderne besatte fabrikken i Newport for to uger siden i protest mod planen om at indstille produktionen og sløjfe 625 arbejdspladser.

Vestas' chef for forholdet til investorerne, Peter Kruse, glæder sig over for RB-Børsen over den seneste udvikling.

- Nu har vi jo så fået domstolens ord for, at vi har retten til vores eget område. Men vi har bygget vindmøller i mere end 30 år, så vi er tålmodige optimister. Vi håber stadig på, at vi kan nå en fredelig løsning - det vil være det bedste for alle parter, siger Peter Kruse.

Tidligere på dagen blev endnu en Vestas-fabrik delvist besat i byen Cowes på Isle of Wight af fem aktivister fra miljøbevægelser og fagforeninger, som brød ind, rapporterer BBC.

Bob Crow, generalsekretær for fagforeningen RMT, bebuder over for BBC, at fagforeningen vil fortsætte kampagnen for at redde arbejdspladser i branchen./ritzau/