Vestas bekræfter ordreforhandlinger i USA

Vindmølleproducenten Vestas bekræfter i en fondsbørsmeddelelse fredag eftermiddag oplysninger bragt af Ritzau Finans om, at selskabet er valgt som foretrukken leverandør til to projekter i USA.

Vestas er valgt som foretrukken leverandør til to projekter i USA Fold sammen
Læs mere
Foto: Malte Kristiansen

»Der er i dag information i markedet om, at Vestas er valgt som foretrukken leverandør til to projekter i USA,« skriver Vestas.

Ritzau Finans skrev ved middagstid, at RES Americas ser ud til at have udset sig Vestas som leverandør til to store vindmølleprojekter - henholdsvis Origin Wind Energy-projektet på 150 megawatt og Pleasant Valley Wind-parken på 200 megawatt.

»Vestas kan bekræfte, at der pågår forhandlinger. Såfremt disse forhandlinger udmønter sig i faste og ubetingede ordrer, vil Vestas hurtigst muligt offentliggøre en selskabs­meddelelse herom,« tilføjer Vestas.

Ifølge RES Americas kan forhandlingerne snart munde ud i en ordre.

»Planen er at bruge 2 megawatt-møller, og RES er i gang med at færdiggøre aftaler om leverance af møller og andre komponenter,« oplyser Anna Giovinetto, VP Corporate Affairs, fra RES Americas til Ritzau Finans.

RES, som står for Renewable Energy Systems, er en af Vestas' nøglekunder og har på globalt plan mange gange tidligere anvendt møller fra den danske leverandør. I 2010 bestilte RES Americas blandt andet 250 megawatt hos Vestas til projektet Cedar Point Wind.

Det er efterhånden ved at være længe siden, at Vestas sidst annoncerede en stor ordre til det amerikanske marked, hvor ordrestrømmen tørrede ud i løbet af 2012 i takt med med, at udløbet af den vigtige støtteordning Production Tax Credit (PTC) nærmere sig ved årsskiftet.

Først lige efter årsskiftet kom en forlængelse af PTC-ordningen på plads, hvilket sidenhen har øget aktiviteten hos projektudviklingsselskaberne og nu skaber håb om snarlige ordrer til Vestas. Den seneste store mølleordre til Vestasi USA er dateret 27. februar 2012.