Vestas bekræfter ordre på 50 MW til ørken til Mongoliet

Vestas bekræfter, at selskabet har vundet en ordre på samlet 50 megawatt (MW) i Mongoliet. Det er den danske vindmølleproducents første ordre i Mongoliet, skriver Vestas i en pressemeddelelse.

Foto: Henning Bagger. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Projektet, der omfatter i alt 25 vindmøller med en kapacitet på hver 2 MW, skal opføres i vindmølleparken Tsetsii i Gobi-ørkenen. Ordren inkluderer levering og tilsyn med installationen af møllerne samt en femårig serviceaftale.

»Vestas ser frem til at levere vindkraftteknologi i verdensklasse til Mongoliet og til at støtte landets bestræbelser på at reducere afhængigheden af kul og udleve sin vision om at bidrage til efterspørgslen på vedvarende energi i Mongoliet og Asien-stillehavs-regionen,« siger Vestas' chef i Asien, Stillehavet og Kina, Chris Beaufait, i meddelelsen.

Vestas ser et stort langsigtet potentiale i Mongoliet og etablerede derfor tidligere på året datterselskabet Vestas Mongolia.

Ordren blev omtalt på Bloombergs News for et par dage siden, og den er ifølge nyhedsbureauet et skridt på vejen mod at sikre Mongoliets målsætning om, at 20 pct. af al elektricitet i landet skal komme fra vedvarende energikilder i 2020.

/ritzau/FINANS