Vestas bekræfter betinget hollandsk offshoreaftale til MHI Vestas

MHI Vestas er rykket et skridt tættere på en ordre på vindmøller for omkring 680 megawatt (MW) til de hollandske offshore-vindfarme Borssele 3 og 4.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det dansk-japanske selskab, som Vestas ejer 50 pct. af, har underskrevet en betinget aftale på levering til projekterne. Det bekræftede Vestas i en meddelelse onsdag aften.

Møllerne til projekterne skal produceres af MHI Vestas, og aftalen kommer derfor ikke til at indgå i Vestas' ordrebog. Men selskabet offentliggør alle bestillinger på mere end 600 MW til joint venture-selskabet, da de har en størrelse, der potentielt kan være kurspåvirkende.

Borssele 3 og 4 bliver udviklet af et konsortium bestående af olieselskabet Shell, entreprenøren Van Oord, el- og gasselskabet Eneco samt Diamond Generating Europe, der er ejet af japanske Mitsubishi Corporation - en del af samme selskabsfamilie som Mitsubishi Heavy Industries, der ejer den anden halvpart af MHI Vestas.

Allerede da konsortiet vandt budrunden på Borssele-projekterne i december stod MHI Vestas som foretrukken leverandør af møller.

Parkerne ventes opført i 2020 og er den anden del af fem budrunder, den hollandske stat gennemfører over offshore-projekter. Den første, Borssele 1 og 2, blev vundet af Dong Energy.