Vestas-aktionærer stævner tre i ledelsen

Kravet om erstatning er pludselig sat voldsomt ned, og selve selskabet er ikke længere omfattet af stævningen.

Foto: Henning Bagger

For 10 dage siden tydede det på, at Vestas og ti navngivne tidligere og nuværende medlemmer af selskabets bestyrelse og direktion af Deminor International ville blive stævnet for et beløb på 300 mio. kroner. Nu er der i stedet udtaget en stævning på »blot« 80 mio. kr. rettet mod blot tre personer; Bent Carlsen (tidligere bestyrelsesformand), Henrik Nørremark (tidligere finansdirektør) og den nuværende Vestas-topchef Ditlev Engel.

Vestas er kun blevet procesunderrettet i sagen og beløbet er altså blevet barberet væsentligt ned og omfatter 87 selvstændige erstatningssager, der er samlet i en stævning.

- Det, man kan stille sig undrende over for, er, at der på 9-10 dage er ændret så meget, både i forhold til beløb og antal personer, siger Lars Villadsen, chef for Investor Relations for Vestas, til Ritzau Finans.

Vestas oplyste 6. august, at det havde modtaget et såkaldt krævebrev fra et dansk advokatfirma på vegne af Deminor, og dengang var vurderingen, at der ville komme et erstatningskrav til Vestas på 300 mio. kr.

I forhold til risikoen for, om Vestas kommer til at skulle betale erstatning, fastholder Lars Villadsen selskabets opfattelse af, at der ikke vurderes at være belæg for sagen.

- Vestas er for nuværende ikke medstævnet. Det kan vi jo blive, og det tydede krævebrevet for 10 dage siden på, at vi ville blive. Så det er jo en udvikling og beløbet er markant mindre. Men det væsentligste i den forbindelse er, at vi ikke synes, at der er belæg for sagen. Argumenterne fremført i denne sag læner sig i øvrigt en del op af den sag, vi har i USA, hvor vi heller ikke mener, at der er belæg for sagen, siger Lars Villadsen.

I forhold til, om det i sidste ende er Vestas, der kommer til at stå med regningen, hvis de tre stævnede personer viser sig at være erstatningspligtige, siger Lars Villadsen, at de »fleste større danske selskaber har en forsikringsdækning også omfattende sådan noget her«.